Vi är ett litet familjeföretag som sysslat med äppelmustning och produkter med äpplen i på hobbybasis sedan 2009. Vi hyser stor respekt, kärlek och passion för denna magiska frukt. Till vardags arbetar Inés som lärare och Hasse som röranläggare. Under äppelsäsongen lägger vi all ledig tid, plus lite till, till äpplenas förfogande!

I augusti 2016 förverkligade vi den dröm vi haft sen vi började experimentera med äpplen, nämligen att öppna ett litet musteri med tillverkning av diverse äppelprodukter i Tyresö.

Sensommaren 2016 öppnades äntligen Tyresös första äppelmusteri, hit är alla välkomna att komma med sina äpplen och musta till härlig, uppfriskande obehandlad äppelmust. Vi erbjuder även försäljning av mustkärl och äppelprodukter av vårt eget märke -135 Äpplen.

Vi tillverkar förutom äppelmust en hel del övriga egna äppelprodukter med den gemensamma nämnaren att de alla endast innehåller fruktråvara som växt, plockats och beretts inom Tyresös gränser. Mer närodlade, närproducerade och biodynamiska produkter än så går nog knappast att hitta. Vi sysslar med omsorgsfullt mathantverk, detta kan märkas om det blir ett dåligt äppelår. Då kan våra produkter ta slut eller finnas i mindre upplaga, dock vägrar vi göra avkall på vår grundtanke – Endast Tyresöfrukt!

Fruktråvaran i våra produkter får vi genom att donatorer runt om i kommunen som har äpplen att avvara kontaktar oss för plockning. Vi kommer på besök, plockar, städar under träd och överlämnar must eller andra äppelrelaterade produkter som tack för äpplena som skänkts.

Vår ambition är att i så stor utsträckning som möjligt bidra till en hållbar värld där utvecklingen går mot att vi tillsammans tar hand om det som vår jord ger oss och där vi gör vad vi kan för att undvika negativ miljöpåverkan.

Vill du hjälpa till att minska matsvinnet och samtidigt bidra till det naturliga kretsloppet?
– Kontakta oss om du önskar donera äpplen!

Vi söker ständigt nya samarbeten och utveckling som berikar Tyresö och människorna som lever här, oavsett om du är privatperson eller företagare.
Kontakta oss via formuläret på hemsidan!

 

Kontaktuppgifter

Aktiebolaget 135 Äpplen

 

Mailadress: info@135äpplen.se

Hemsida: www.135äpplen.se

Facebook: 135 Äpplen

Instagram: 135applen

 

Öppettider

Under äppelsäsongen tar vi emot äpplen lördagar och söndagar 10:00 – 16:00.

Vid äppelbrist kan förändringar ske gällande öppettiderna.